parallax background

Bilgi Güvenliği Yönetimi Hizmetleri


İşletmelerin ve kuruluşların bir takım güvenlik hizmetlerinden yararlanması gerekmektedir. Aksi taktirde işletme risk altına atılabilir. ISO 27001 koduyla da bilinen bilgi güvenliği yönetimi hizmetleri, uluslararası standartlara uyan bir sistemdir. Bu yüzden kurum ve kuruluşlar bu bilgi güvenlik sisteminden yararlanır. Bu bilgi güvenliği yönetimi hizmetleri kurumsal güvenlik sağlanması, bilgilerin ve verilerin güvenli bir şekilde saklanması, varlıkları korumak ve ilgili taraflara güven veren bir sistemdir.

Bilgi Güvenliği Yönetimi Hizmeti Neden Gereklidir?


Kurum ve kuruluşlar sadece teknik önlemlerle güvenli bir halde kalamaz. Bunun dışında gerekli bilgi güvenliği yönetim hizmetleri bulunmaktadır. Teknik önlemlerin dışında bilgi yönetimi ve güvenlik hizmetleri gibi çeşitli önlem ve denetlemeler sağlanmalıdır. Bilgi güvenliği yönetimi hizmetleri erçevesi altında oluşturulacak olan güvenlik politikaları yönetimdeki kişilere ve tüm personellere destek vermelidir. Bunun dışında iş birliğinde bulunan tüm kurum ve kuruluşların da bu politikalara gerekli özeni göstermesi de güvenliği arttıran bir faktördür.

Bilgi Güvenliği Yönetimi Hizmetleri Nedir?


Bilgi güvenliği yönetim hizmetleri pek çok amaca sahiptir. Öncelikli olarak güvenlikle ilgili tehdit ve zararlı problemleri belirler ve etkin bir yönetim sağlanması için kurumun itibarını korur. İş sürekliliğini sağlamakla görevlidir, güvenlik ihlali olaylarını önler. Önleyemediği güvenlik ihlallerinin ise etkisini ve hasarlarını en aza indirgemeye çalışır. Verilerin ve bilgilerin güvenli bir şekilde diğer taraflara açık olmasını sağlar. Aynı zamanda bilgi kaynakları erişimini denetler. Bilgilerin ve verilerin gizlilik, bütünlük ve erişebilirlik özelliklerini korur.

NDC Teknoloji olarak işin ehli ve profesyonel çalışma arkadaşlarımızla en iyi bilgi güvenliği yönetim hizmetleri sunmaktayız. Peki bilgi güvenliği nasıl sağlanmaktadır, hangi aşamalarla yapılır?

Bilgi Güvenliği Yönetimi Hizmeti Nasıl Sağlanır?


Genellikle kurumsal bilgi güvenliğinin nasıl sağlandığı konusu hep merak edilmiştir. Uygun kullanım, politikalar, kuralların oluşturulması, organizasyonlar, personeller, roller, uygun atamalar, iş dağılımı gibi prosedürlerle güvenlik sağlanmalıdır. Güvenlik yazılım ve donanımları, veri güvenliği yönetiminin geleneksel süreçlerden biri olarak kurgulanması, gereken atamaların gerçekleşmesi ve kaynakların sağlanması gibi yaptırımlarla bilgi güvenliği sistemi sağlanmaktadır. Bu kuruluşun kendi çapında alacağı önemlerdir.


Bilgi Güvenliği Yönetimi Sisteminin Faydaları Nelerdir?


Bilgi güvenliği yönetimi hizmetleri sisteminin pek çok faydası bulunmaktadır. Öncelikli olarak bilgi varlıklarının farkına varma, kurumların hangi varlıklara sahip olduğunu ve değerlerinin saptanmasına olanak sağlar. Bilgi güvenliği yönetimi hizmetleri sisteminin kuracağı kontroller ile bilgilerin koruma metotları belirlenir ve bunlar uygulanır. İş sürekliliği konusunda da oldukça faydalıdır. Sunduğumuz hizmet sizlere uzun yıllar boyunca işinizi garanti altına almanıza olanak sağlar. Aynı zamanda bir felaket durumunda işinize devam edebilme yeterliliğine sahip olursunuz. Başta tedarikçiler olmak üzere bilgilerin korunmasından dolayı ilgili tarafların güvenleri de kazanılır. Bilgiler bir sistem sayesinde korunur, güvenlik riske atılmaz. Bu sistem aynı zamanda çalışanların motivasyonunu da arttırarak kuruluşun verimliliğine katkı sağlar. Yasal takipleri önleyerek yüksek prestij sağlanmasında yardımcı olur.

Bilgi Güvenliği Sistemi Hizmetlerinin Aşamaları


Bilgi güvenliği yönetimi hizmetleri için öncelikle varlıkların sınıflandırılması, gizlilik, bütünlük ve erişebilirlik oranlarına göre varlıklar değerlendirilir. Daha sonra verilerin risk analizi, risk analizlerini sonuçlarına göre uygulanacak olan kontroller de belirlenir. Dokümantasyonlar oluşturulur, kontroller uygulanır, kayıtlar alınır ve bunlar düzenli bir şekilde belgelenir.

İşin ehli profesyonel ekiplerimiz ile yaptığımız çalışmalar son derece kaliteli ve güvenilirdir. Bilgi güvenliği yönetim hizmetleri adı altında yaptığımız çalışmalar olumlu geri dönüşler getirecek çalışmalardır. Hizmetler hakkında daha detaylı bilgilendirme almak için hemen bizlere ulaşarak aklınızdaki soruları yöneltebilirsiniz.

Bilgi Güvenliği Yönetimi Hizmetleri Neleri Kapsar?


Bilgi güvenliği yönetimi hizmetleri adı altında yapılan çalışmaların belirli bir uygunluk süresi olmaktadır. Bu süreçte kurumun bağlama, yönetim, planlama, destek, operasyon, performans değerlendirmesi ve iyileştirme gibi süreçleri bulunur. Uyumluluk süreci boyunca sistem daha kullanılışlı hale getirilir ve eksikler belirlenir.

NDC Teknoloji olarak, belirlenen durumlar doğrultusunda sistemin daha iyi çalışmasını sağlayarak iyi bir güvenlik sistemi yaratmaktayız. Peki bu süreçte dikkate almamız gereken konular nelerdir?

Kurumun Bağlamı
Kurum bağlama, kurumsal bağlamlarla ilgili tarafların ihtiyaç ve beklediklerini belirlemek ve güvenlik yönetimi sisteminin kapsama alanları belirlemek anlamına gelir. Geleneksel uyumlu bir bilgi güvenlik yönetimi sisteminin oluşturmak, uygulamak ve devam ettirmek için kurum bağlamı gerekir.
Yönetim
Üst düzeyde bulunan yönetici kadrosu belirli kurallara uymalıdır, belirlenmiş olan politikaların uygulanmasını zorunlu kılmalıdır ve işlemleri sıkı bir şekilde takip ederek bilgi üretimi güvenlik sistemini etkili bir şekilde gerçekleştirmelidir.
Planlama
Planlama hayatın her alanında olduğu gibi güvenlik alanında da oldukça önemli bir faktördür. Bu bilgi güvenlik yönetim sisteminin sağlıklı bir şekilde oluşabilmesi için her aşamanın planlı bir şekilde ilerlemesi gerekmektedir.
Destek
Güvenlik sistemi için yeterli kaynaklar ayrılmalıdır, farkındalık arttırılır ve belgelendirme işlemlerinin kontrolleri sağlanır.
Operasyon
Riskler belirlenip ele alınır, değişik durumların yönetimi ve belgelendirme gibi önemli işlemlerin çok daha ayrıntılı bir şekilde uygulanması gerçekleştirilir.
Performans Değerlendirmesi
Performans değerlendirilmesi için bilgi güvenliği kontrol edilir, süreçler ilerler, yönetim takip edilir ve ölçülür. Bu şekilde gerekli durumlarda sistematik bir iyileştirme yapılabilir.
İyileştirme
Denetim ve gözden geçirme işlemleri sonucu bulgu ve sonuçlar analiz edilir ve bilgi güvenliği yönetim sistemi için geliştirme süreci sağlanır.

Bilgi güvenliği yönetimi hizmetleri adı altında uyumluluk sürecinde dikkate alınması gerekilen süreçler de bunlardan ibarettir. İşletmenizin şimdiki ve gelecekteki durumu için gerekli bir sistem olan bilgi yönetimi güvenliği hizmetleri, NDC Teknoloji ailesi olarak sunduğumuz bir hizmettir.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgilendirilmek ve fiyatlandırmalardan haberdar olmak için bizlere ulaşabilirsiniz.